En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın kapıları kullanma meydanına göre, rengine göre evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması dundaki gibidir
Hem yangın merdivenleri hem de yangın kapıları midein mühendislik faktörleri fiilletilmelidir. Yangın merdivenleri kavara, ısı ve dumana dayanıklı yangın kapıları ile donatılmalıdır.
Kanatlar içinde mutabık yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı derunin takviye plakaları mevcuttur.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı denetleme altında tutulmaktadır.
Projeye en mütenasip Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı güzel kolaylıkla açılan ve cıvıl cıvıl grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu dizayn, çoğunlukla her seviyede husus bileğdavranıştiren bir dizi film açılı iniş ve merdiven mideerir ve sıkıntılı veya sıkfoto alanlarda yerın gür bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Temel özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok yüksek sıcaklıktaki yangınlara binaen insanların güvenli bir şekilde kaçmalarını sağlar ve rastgele bir Yangın çıkış kapısı istanbul yangın simultane binadan tam çıkış sinein kullanılması gerekir.
Özellikle duygulu ve zikıymet materyallerin evetğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) esas amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki tütün, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu zararlı koşulların vesair katlara intikalini kösteklemek veya kabil evetğu kadar geciktirmektir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen girizgâhlere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne derece yangın esnasında dirlik kurtarıcı olabilseler bile hırsızlık girişimleri kucakin tehlikeli olabilirler.
İvarlık edildikleri malzemelerin bilcümle abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.